GEEFPLEIN

Beste vrienden en kennissen,
De lente staat voor de deur. Geen beter moment voor lucht en ruimte in je huis. Grote schoonmaak in onze grote berg spullen die we opstapelen in huis.
Wij bieden jullie het ideale plein om die spullen nog een tweede leven te geven.
Op zondag 16 maart organiseren we met een aantal Merksemnaren het allereerste GEEFPLEIN in Merksem.
Dit gaat door van 14u tot 17u op het Kroonplein in hartje Merksem.
Het concept van een geefplein is : geven en nemen. Een soort rommelmarkt, maar dan zonder geld. Zoveel spullen die nog perfect bruikbaar zijn belanden onder een dikke laag stof op de zolder of worden in de vuilbak gegooid of naar het containerpark gebracht. Terwijl er mensen zijn die wat blij zijn met zo’n extraatje of creatievelingen die er nog iets moois van kunnen maken.
En misschien ben je zelf wel op zoek naar iets specifiek en kan je dat op ons GEEFPLEIN vinden en gewoon GRATIS meenemen.
Recyclage en hergebruik. Het verkleint de afvalberg…
Hoe gaat het praktisch in zijn werk? Jij verzamelt je spulletjes in zakken of kartonnen dozen en brengt die zelf op zondag 16 maart vanaf 14u naar het Kroonplein. Daar zullen vrijwilligers van ons onthaal-team aanwezig zijn om je wegwijs te maken en te tonen waar je je spullen kan plaatsen. Wij voorzien tenten en tafels. Je mag bij je spullen blijven… maar je kan ze ook gewoon uitstallen en achterlaten. Wij vragen met aandrang om enkel bruikbare spullen in goede staat (!) te brengen. Iets wat kapot is, daar heeft niemand iets aan en dat hoort inderdaad wel op het containerpark…
Spullen die wij aanvaarden : speelgoed, kleding, boeken, cd’s, dvd’s, kleine meubeltjes, prullaria allerhande (kadertjes, vaasjes, enz)
Enkel lichte spullen die je gemakkelijk zelf kan dragen of die iemand gemakkelijk te voet of met de fiets kan meenemen.
Het onthaal-team houdt een oogje in het zeil en controleert op bruikbaarheid. Het geefplein is geen dumpplein voor afval.
Als je niets hebt om te geven, ben je natuurlijk ook van harte welkom om gewoon zelf eens te komen rondsnuffelen. Wie weet ontdek je wel een schat 🙂 
Deel dit bericht en evenement ajb ook met mensen waarvan je weet dat die het niet breed hebben en die zo’n extraatje goed kunnen gebruiken. Op het geefplein voorzien we ook een geefresto met hapjes en drankjes die eveneens geschonken worden door alle goede zielen die bv een quiche of een cake willen bakken… Delen in overvloed is het meest fantastische wat je kan doen 🙂
Wij hopen jullie in grote getale te mogen begroeten op het eerste GEEFPLEIN in Merksem. Wie op facebook zit, kan het evenement volgen via bovenstaande link (geefplein Merksem).
Hartelijke groeten,
Eef

Speak Your Mind